Herken je dit?

- Je twijfelt of je stijl/hulpverleningsaanbod in een bepaald traject voldoet en je hebt nood aan adviezen van collega’s.
- Binnen je team ervaar je de nood aan uitwisseling van concrete werkervaringen en opgebouwde expertises.
- Als teamleider én collega-hulpverlener wil je meer verbinding en aansluiting creëren tussen de verschillende hulpverleners en tot gezamenlijke reflectie komen maar je dubbele mandaat maakt dit onmogelijk.
- Je team bestaat uit een combinatie van ervaren én enthousiaste beginnende hulpverleners. Je mikt op meer interactie om de professionaliteit van het hele team te bevorderen en het hulpverleningsaanbod te versterken.
- De evoluerende welzijnssector vergt levenslang leren en een grote, flexibele inzetbaarheid. Als teamleider wil je door gestructureerde ervaringsuitwisseling meerwaarde realiseren voor collega-hulpverleners, doelgroep én organisatie.


Wat nu?

Intervisie is een interessante werkwijze om tot professionele uitwisseling te komen, te leren van elkaar en van eigen werkervaringen met het oog op het beter functioneren van iedere hulpverlener en van het team.

Intervisie is ook een verbindend proces. Werkervaringen uitwisselen, impliceert in verbinding gaan met elkaar als collega’s en als mens. Tijdens iedere intervisie dient elke professional tevens verbinding te maken met zijn/haar professionele drijfveren. Uiteraard beoogt ieder intervisiemoment eveneens om verbinding te maken met en af te stemmen op de missie/visie van de organisatie.

Ieder team(lid) kan baat hebben bij intervisie. Voorwaarde is wel dat dit gebeurt binnen een duidelijke systematiek, structuur, timing, engagement, vertrouwenscontext ondersteunt door afspraken i.v.m. omgaan met ingebrachte werkervaringen. Dit alles leggen we vooraf en in overleg met alle betrokkenen vast.


Hoe gaan we op weg?

In iedere groepsintervisie komen min. 2 - max. 4 leervragen van verschillende collega’s aan bod. De collega die een casus mét leervraag inbrengt, bereidt deze voor en brengt het nodige casusmateriaal mee.

Ook kan rond een thema worden gewerkt (vb. omgaan met agressie). In dat geval brengt elke deelnemer een eigen casus mee.

Verschillende werkvormen worden ingezet om in een groepsintervisie van elkaar te leren. Elke werkvorm besteedt aandacht aan: de individuele leervraag + leereffect, het leereffect voor de andere deelnemers, een methodisch of organisatorisch leereffect.


Interesse?

Vooraf verkennen we telefonisch het mogelijke procesverloop van het intervisietraject: het aantal intervisiemomenten, wie neemt deel, het aantal deelnemers, duur van de groepsintervisie, hoe we aan de slag gaan, welke info wel/niet wordt gedeeld met de  opdrachtgever, de locatie…

Op basis daarvan bezorg ik een offerte.

Contact >


 

"Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen."

Keniaans spreekwoord